31277583_10211698920858997_6057388648964292608_n
Zdravo svima! Dobrodošli na moj blog!

Zovem se Danijela, a dragi ljudi me zovu Deni. Taj nadimak sam dobila pre sedam godina, i veoma mi se dopao, jer mislim da mi baš pristaje. Skroman je i nežan.

Rođena sam u Prijedoru, ali sam od 5. godine stanovnik Novog Sada, gde sam provela školske i studentske dane.

Od školskih dana sam volontirala u Novom Sadu i okolini, na raznim projektima i manifestacijama. Radila sam sa decom i odraslima, a kada sam upisala germanistiku, u jednoj organizaciji sam volontirala kao tutor za nemački jezik. Volontiranje je moja prva razvojna faza, period života u kom sam mnogo toga naučila.

Nakon toga sam počela da radim u privatnim školama nemačkog, i da „kujem zanat” nastavnice nemačkog. Dva leta sam provela u Nemačkoj, na sezonskom radu u jednoj pekari. Inače, pekarstvo me prati od malena, jer mi je tata pekar, a i moj prvi, srednjoškolski posao mirisao je na svež hleb i pitu s krompirom.

Danas sam ( još uvek) studentkinja germanistike, nastavnica, putnica, planinar-amatetr i devojka jednog Marka 😉

Zašto „Deni putuje”?

Počela sam da putujem kad sam shvatila koliko je ovaj svet veliki, i koliko je šteta ne videti bar jedan njegov deo. Kroz putovanja sam se izgradila. Od stidljive gimnazijalke do samouverene devojke koja je spremna da iskoči iz svojih okvira, da proba sve novo i da menja svet oko sebe.

Deni putuje – ne samo po Evropi, već i kroz život. Moj blog predstavlja moe sfere interesovanja, a to su putovanja, nemački jezik, priroda, očuvanje životne sredine, razglednice, humanitarni rad… Zbog toga se na njemu nalaze četiri kategorije: PUTNICA ( moji putopisi iz raznih država Evrope), KROZ PRIRODU ( tekstovi sa planinarenja i pešačenja),  PRAKTIČNO ( tekstovi koji se tiču mojih životnih faza i onoga šta sam kroz njih naučila) i POŠTA  & CO. ( tekstovi o razglednicama i idejama koje ovaj svet čine lepšim mestom).

Nadam se da će vam se moj blog svideti, i da ćete često svraćati da vidite gde je to i do koje životne faze Deni otputovala. Moj intervju za magazin Topličanka možete pročitati ovde.

Hvala!